Proizvodni program

Ulja i tekućine za osobna vozila

Motorna ulja za osobna vozila

FOROL ULTRA – MAX SAE 5W-40
Potpuno sintetsko visokoučinkovito lako tekuće motorno ulje za sve visoko kvalitetne benzinske i diesel motore. Štiti motor kod ekstremnih opterećenja. Odlikuje se izuzetnom tečljivošću na niskim, visokom smičnom stabilnošću i niskom isparljivošću na visokim temperaturama. Pruža optimalnu sigurnost podmazivanja kod hladnog starta te je izuzetno štedljivo u potrošnji goriva. Pruža vrhunsku zaštitu najopterećenijim dijelovima motora od habanja i trošenja, spriječava stvaranje taloga na niskim i visokim temperaturama, smanjuje potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova. Pouzdan je za motore s turbo punjačem i katalizatorom.
FOROL 505.01 SAE 5W-40
Visokoučinkovito sintetsko motorno ulje posebno razvijeno za zaštitu i podmazivanje modernih četverotaktnih diesel motora s pumpa/brizgaljka sistemom napajanja goriva u skladu sa specifikacijom VW 505.01. Preporučljivo je i za podmazivanje ostalih modernih motora osobnih vozila s turbo punjenjem.
FOROL MULTI – MAX SAE 10W-40
Optimalno lakomazivo motorno ulje na sintetskoj osnovi, namijenjeno za sve tipove suvremenih benzinskih motora sa i bez katalizatora kao i dizel motora sa i bez turbo punjača. Štiti motor tokom cjelogodišnjeg razdoblja u svim uvjetima vožnje. Omogućava lagan start motora u zimskom periodu, štiti motor od stvaranja taloga i habanja, odlikuje se visokom termičkom i oksidacijskom stabilnošću. Nova formulacija omogućava uštedu i potrošnju ulja.
FOROL UNI – MAX SAE 10, 20, 30, 40, 50, 15W-40, 20W-50, 20W-20
Kvalitetno multigradno motorno ulje za cjelogodišnju upotrebu za benzinske motore, dizel motore, kao i dizel motore bez turbo punjača. Koristi se u širokom rasponu temperatura, pri čemu omogućava kvalitetno podmazivanje i čistoću svih dijelova motora te smanjuje potrošnju goriva. Pogodno je za mješovite vozne parkove.
FOROL S – MAX SAE 15W-40
Multigradno motorno ulje za cjelogodišnju upotrebu za benzinske motore kao i dizel motora bez turbo punjača. Omogućava kvalitetno podmazivanje i čistoću svih dijelova motora te smanjuje potrošnju goriva. Pouzdano štiti motor tokom cijele godine.

Motorna ulja za dvotaktne motore

FOROL 2T
Kvalitetno samomiješajuće motorno ulje namijenjeno svim dvotaktnim motorima, mopedima, pumpama. Može se koristiti za izravno podmazivanje i kao mješavina u omjeru 1:50.
FOROL 2T SINT
Vrhunsko sintetičko ulje namijenjeno za upotrebu u suvremenim dvotaktnim motorima ugrađenim u motocikle, motorne testere, poljoprivredne mašine i vanbrodske motore. Koristi se kao doatak gorivu pružajući vrhunsku zaštitu motora od habanja i korozije, spriječava nastajane taloga. Omjer miješanja je do 1:100 pri vanbrodskim motorima, odnosno do 1:50 pri mopedima ili prema zahtjevima proizvođača motora. Prilikom sagorijevanja na ispušnom sistemu nema nikakvih ostataka.

Ulje za mjenjače, diferencijale i kočnice

FOROL ATF - MAX
Automatik transmisijski fluid tip A Sufix A je kvalitetno ulje mineralne osnove namijenjeno za automatske prijenose, hidraulična kvačila, servo upravljače te druge uređaje gdje se traži navedena specifikacija. Posjeduje dobru termičku i oksidacijsku stabilnost, dobre antikorozivne i antihabajuće karakteristike i kompatibilnost sa brtvenim materijalima.
FOROL HYPO – MAX SAE 80, 90, 140, 80W-90, 85W-90, 80W-140, 85W-140
Visokokvalitetno ulje mineralne osnove za mjenjače kod ekstremnih opterećenja. Pogodno za sve hypoid nazubljene prijenose, diferencijale i prijenose za upravljanje kod osobnih i teretnih vozila te kod građevinskih i poljoprivrednih strojeva. EP-aditivi osiguravaju izvrsnu oksidacionu i temperaturnu postojanost te umanjuju troškove. Kvalitetnim izborom selektivno rafiniranih mineralnih baznih ulja i aditiva omogućeno je optimalno podmazivanje u najtežim uvjetima eksploatacije.
FOROL DEXRON II
Automatik transmisijski fluid tip DEXRON II. Koristi se za okretni korverter, hidraulično kvačilo i automatske prijenose. Također za hidrostatične upravnjače i servo uređaje s DEXRON namjenom.
FOROL DOT 4
Sintetička kočiona tekućina za prijenos pritiska koja odgovara DOT3+DOT4, SAE J 1703 specijalno razvijena za disk i bubanj kočnice. Može se koristiti i za hidraulične spojnice motornih vozila, poljoprivredne i građevinske mehanizacije. Odlikuje se izraženom kompatibilnošću, visokim vrelištem i sposobnošću stvaranja uljnog čepa. Formuliran je na bazi glikolnih etera. Sadrži poliglikole kao sredstvo podmazivanja kao i djelotvorne inhibitore korozije i antioksidanse.

Ulje za kosilice i motorne pile

FOROL GATEROL 68, 100, 150, 220
Kvalitetno ulje mineralne osnove namijenjeno za podmazivanje lanaca motornih pila u drvnoj industriji kao i za klizišta i ležišta. Odlikuje se dobrim antikorozivnim, antihabajućim i niskotemperaturnim karakteristikama, dobrom prionljivošću u otežanim radnim uvjetima, npr. prisustvo kiše, prašine, niske temperature.
FOROL KOSIOL 30
Visokokvalitetno mineralno modogradno motorno ulje pogodno za sve proizvođače malih motora hlađenih zrakom i vodom. Koristi se za podmazivanje zrakom i vodom hlađenih četverotaktnih kosilica, malih traktora, vrtnih kosilica i drugih strojeva koji se upotrebljavaju u vrtlarstvu.