Razvoj i istraživanje

U sjedištu tvrtke u Varaždinu izgradili smo i opremili suvremeni laboratorij za ispitivanje fizikalno-kemijskih karakteristika ulja i kemijskih proizvoda. Laboratorij raspolaže uređajima za automatsku analizu viskoziteta ulja kod raznih temperaturnih područja, određivanje točke plamišta i krutišta ulja kao i posebnih svojstava ulja u specijalnim pećima pri temperaturama do čak 1100°C. U laboratoriju također možemo analizirati svojstva ulja na niskim temperaturama do -70°C, odrediti količine kiselina, vode i baza u uljima, kvalitetu rashladnih tekućina i brojna druga svojstva. Oprema koju koristimo u laboratoriju odgovara najvišim kriterijima proizvođača laboratorijske opreme.

Nije stoga iznenađujuće da laboratorij Forol maziva spada među najsuvremenije takve laboratorije u ovom dijelu Europe. Naši stručnjaci koji svakodnevno obavljaju laboratorijske poslove i ispitivanja usavršavali su se u renomiranim institutima i ustanovama u inozemstvu.

Od opreme, instrumenata i uređaja koje koristimo u našem laboratoriju, izdvajamo:

Instumentarije za:
– određivanje točke krutišta ulja i antifriza (točka mržnjenja)
– određivanje točke plamišta
– određivanje ukupnog baznog broja (TBN)

Opremu za:
– određivanje viskoziteta ulja
– određivanje količine pepela u mazivima
– određivanje neutralizacijskog broja ulja
– određivanje količine vode u uljima
– ispitivanje kvalitete antifriza

Naši stručnjaci koji svakodnevno obavljaju laboratorijske poslove i ispitivanja usavršavali su se u renomiranim institutima i ustanovama u inozemstvu.

Blending i punionica

Forol maziva je izgradio suvremene proizvodne pogone, blending i punionu, prateći tako suvremena dostignuća i svjetske trendove u razvoju kvalitete ulja i maziva.
Kapacitet proizvodnje je 10.000 tona godišnje.
Blending je, pojednostavljeno rečeno, završna faza u proizvodnji ulja, tijekom koje se dobivaju potrebne karakteristike gotovog proizvoda, zavisno od područja i načina njihove buduće primjene.
Dakle, prema zahtjevima kupaca.
Blending ujedno omogućava i brzi način pakiranja ulja prema potrebama kupaca.
Kao i ostali segmenti poslovanja Forola, proizvodni pogoni, blending i puniona zadovoljavaju propisane standarde kvalitete.

Skladišta

U Forol mazivima smo izgradili i jedno od najvećih skladišta ulja i maziva u Hrvatskoj koje u potpunosti zadovoljava najstrože standarde zaštite okoliša i suvremene organizacije skladištenja tih proizvoda.

U našim skladištima nalazi se više stotina različitih proizvoda. Ulja punimo u kanticama od 1 litre i kanistrima od 5, 10 i 20 litara, bačvama od 210 litara, ali i u kontejnere zapremnine 1000 litara.
Spremni smo uvijek zadovoljiti potrebe naših kupaca, počev od onih koji naručuju manje količine ulja i maziva do velikih potrošača kojima te proizvode dostavljamo u kontejnerima.

Djelatnici Odjela distribucije svakodnevno komuniciraju sa kupcima i analiziraju stanje na tržištu tako da smo uvijek spremni pravovremeno isporučiti potrebite količine ulja, maziva i drugih proizvoda našim kupcima i poslovnim partnerima.